Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

“21. Yüzyılda Çocuk” Paneli Düzenlendi--

24 Nisan 2024 Çarşamba - Görüntülenme: 154

Üniversitemizde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yılında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla “21.Yüzyılda Çocuk” temalı panel düzenlendi. Konferans Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken açış konuşması panelin moderatörlüğünü üstlenen Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Tuğba Yolcu tarafından gerçekleştirildi. Yolcu konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “'Milletin bağrında temiz bir nesil yetişiyor, bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak” sözlerine yer verdi ve bayramın çocuklara armağan edilmesinin önemine değindi. 


Düzenlenen panelde konuşmacı olarak yer alan Ortak Dersler Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Çiğdem Duman Süner “Himaye-i Etfal Cemiyeti ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” başlıklı konuşmasında; Cumhuriyet’in kuruluş döneminde çocuklar için yapılan çalışmalara değindi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk himayesinde kurulan Himaye-i Etfal Cemiyeti’nin Millî Mücadele döneminde kimsesiz kalan çocukların korunması ve yetiştirilmesindeki rolüne ilişkin bilgiler aktardı. Panelde “21. Yüzyılda Çocuk İşçi Sorunu ve Politika Önerileri” başlıklı sunumuyla yer alan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi A. Muhammet Banazılı ise konuşmasında çocuk kavramı olgusunun tarihsel gelişimine değindi ve çocuklara yönelik hazırlanan uluslararası düzenlemelere ilişkin bilgi verdi. Banazılı sunumundaki konuşmasında, 21. yüzyılda dünya genelinde çocukların karşılaştığı sorunlara değinerek buna yönelik politika önerilerini izleyicilerle paylaştı.

--