Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Rektörümüzden Mektup--

23 Mart 2020 Pazartesi

Tarsus, 23 Mart 2020

Sevgili Öğrenciler,

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Sizleri muhabbetle selamlıyorum.

Olağanüstü zor zamanlardan geçiyoruz. Devletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Ülkemizin maruz kaldığı virüs tehdidinin en kısa sürede bertaraf edilmesi için tüm imkânları seferber ederek hızlı ve etkin kararlar/önlemler almaya ve hızlı bir şekilde uygulamaya koymaya devam etmektedir.

Sevgili Öğrenciler,

Bildiğiniz gibi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, 6 haftalık bir süreyi geride bırakarak neredeyse dönemi yarılamıştık. Daha sonra, Koronavirüs sebebiyle Üniversitelerimizde eğitim-öğretime 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 3 hafta süre ile ara verilmişti. Sürecin uzama ihtimaline de binaen; bu süre ile sınırlı olmak üzere eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim ile sürdürülmesine karar verilmiştir. Süreç ile ilgili ayrıntılı bilgilere Öğrenci Bilgi Sisteminden giriş yaparak ulaşabilirsiniz. Süreç, sistem üzerinden yönetilecektir. Hocalarımız, bu süreç için geçtiğimiz hafta içerisinde hazırlıklarını tamamladılar. Her bir ders ile ilgili bilgilendirmeler, ilgili ders için dersin hocası tarafından oluşturulan e-posta grubu üzerinden yapılacaktır. Ders notları, ders sunuları, video, ödev, proje ve benzeri ders materyallerinin senkron veya asenkron olarak paylaşılacağı platformlar oluşturulmuştur. Hocalarımız, her zaman olduğu gibi özverili bir şekilde çalıştılar. Hazırlar. Bu süreçte, ilgili platformlar üzerinden sürekli olarak sizlerle iletişim halinde olacaklar.

Sevgili Öğrenciler,

Geleceğimiz sizlersiniz. Üniversitelerin varlık sebebi sizlersiniz. “Talebe” olarak bu süreçte de yoğun bir şekilde talep edin, isteyin. Hocalarınızın tavsiyelerine uyun. Bu süreçte olduğu gibi hayatınızın geri kalan bölümlerinde de bazen zorluklarla karşılaşacaksınız. Önünüze engeller çıkacak. Unutmayınız ki her zorlukla beraber kolaylık vardır. Üniversite olarak, sizlere kazandırmak istediğimiz yeteneklerden biri de bu ve benzeri beklenmedik durum ve gelişmelere uyum sağlayabilme yeteneği. Bu yeni duruma hep birlikte en iyi şekilde uyum sağlayacağız.

Sanal ortamda yönetilecek bu süreç, İnşallah en kısa sürede sona erecek. Salgın sonrası, hem uzaktan eğitim kapsamında verilen teorik derslerde anlaşılmayan hususlar hem de uygulamalı dersler için yoğunlaştırılmış bir akademik takvim uygulayacağız. Sınavlar ile ilgili hususlar bilahare sizlerle paylaşılacaktır. Bu süreçte, sınav kaygısından ziyade, sizlere verilen bilgiyi en iyi şekilde öğrenmeye çalışın. Bu amaçla, Hocalarınızın tavsiye ettiği ilave kaynaklardan da yararlanmayı ihmal etmeyin.

Değerli Mesai Arkadaşlarım,

Kurum olarak elbirliği ile bütün önlemleri almaya çalışarak; bu süreci hassasiyetle yönetmeye gayret ediyoruz. Önceliğimiz, sağlığımız.  Görevimiz, Devletimizin aldığı tedbir ve kararları harfiyen uygulamak. Özverili çalışmalarından dolayı idari ve akademik personelimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Gayretimiz daim olsun. Zaman, fedakârlık etme zamanı. Sosyal sorumluluk gereği, Üniversitemizde bu süreçte öğrendiklerimizi ve uyguladıklarımızı evimizde ve çevremizde de uygulayarak; iyi uygulamaların ve toplumsal bilincin artmasına katkıda bulunalım.

Kıymetli Hocalarım,

Üniversiteler olarak, bu dönemde, bir yandan öğrencilerimize uzaktan eğitim verirken, bir yandan da bu ve benzeri salgınlarla mücadele edebilmek adına gerekli tetkik, teşhis, ilaç, tedavi, teknoloji, gereç ve benzeri geliştirecek, bu dönemler sonrası yaşanabilecek olası siyasi, psikolojik, sosyal, ekonomik, kültürel ve benzeri gelişmelerin dinamiğini anlamamıza katkı sağlayacak yenilikçi araştırmalara odaklanmalıyız.

Çoğu zaman şikâyet ettiğimiz, ailemize zaman ayırmak ve onlarla birlikte kaliteli zamanlar geçirmek için  fırsat. Kendimizi dinleyelim. Bu süreyi, raflarda beklettiğimiz sıraya koyduğumuz ancak bir türlü vakit bulamadığımız kitaplarımızı okumak için bir fırsat olarak değerlendirelim. Uzun zamandır arayamadığınız sevdiklerimizi arayıp hâl hatır soralım. Devletimizin resmi kanalları dışında, sosyal medya ve benzeri kaynaklardan yayılan asılsız haberlere itibar etmeyelim. Bu geçici dönemde, necip Türk milletinin fertleri olarak, paylaşmaya ve dayanışmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

Tarsus Üniversitesi ailesi olarak, bu olağanüstü süreçte, olağanüstü gayretlerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Bakanlarımıza şükranlarımızı arz ederiz.

Koronavirüs musibeti ile mücadelemizin özverili ve fedakâr kahramanlarına, sağlık çalışanlarımıza yürekten teşekkür ediyor ve onları en kuvvetli şekilde alkışlıyoruz.

Daha önce başlatılan Üniversitelerde Dijital Dönüşüm ve Açık Erişim Açık Bilim gibi makro projelerle bu türden olağanüstü süreçlere karşı yükseköğretim sistemimizi güçlendiren, Üniversitelerimizin bu sürece bir eşgüdüm içerisinde titiz, doğru ve yükseköğretim süreçlerinin doğasına uygun bir şekilde hazır hale gelmesini koordine eden ve bu süreçte bizleri en iyi şekilde yönlendiren YÖK Başkanımız Yekta Saraç Hocamıza ve YÖK Üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Bu süreçte, Devletimizin ilgili kurumlarının aldığı tedbirlere ve uyarılara yüksek bir ahlaki ve vicdani sorumlulukla riayet edelim. Gönlümüzü ferah, kendimizi, yaşadığımız yeri ve çevremizi temiz tutalım. Risk grubu yüksek sevdiklerimizi daha bir özenli şekilde koruyalım. Paniğe veya rehavete kapılmadan, sabır, doğru tutum ve davranışlarla bu süreci Allah’ın izniyle en kısa sürede atlatacağız. Dualarımızı eksik etmeyelim.

Sözlerime son verirken, sizleri gönül selamı ile selamlıyor, bir an önce sizlere olan hasretimizin bitmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum. Allah’a emanet olun. Selam ve muhabbetle.

 

Orhan AYDIN

Rektör

--