Doktora Öğrencisi Gül Kaya’ya TÜBİTAK 2214-A Yurtdışı Doktora Sırası Araştırma Bursu--

04 Mart 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 418

Proje Başlığı: MXene/Organik Boya Nanohibrit Yapıların Sentezi ve Süperkapasitör Uygulamaları
Proje Yürütücüsü: Gül KAYA
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Enerji Sistemleri Mühendisliği Ana Bilim Dalı
Doktora Öğrencisi
Araştırma Yapılacak Kurum: Shanghai Jiao Tong Üniversitesi, Çin Halk Cumhuriyeti
Proje Süresi: 1 yıl
Proje kapsamında; MXene ve farklı boya molekülleri kullanılarak sentezlenecek nanohibrit yapıların özellikleri ve süperkapasitör-elektrot malzemesi olarak elektrokimyasal performansları incelenecektir. MXene temelli nanohibrit yapıların sentezi ve elektrot olarak elektrokimyasal performansının incelenmesi bu proje önerisinin hedefleri arasında yer almaktadır. MXene nanohibrit yapıların tasarlanması ve sentezi sadece süperkapasitör uygulamaları için değil organik boya içerikli birçok disiplin için oldukça önemli ve disiplinler arası çalışmayı gerektiren bir konudur. Araştırma çalışması ile hedeflenen bir diğer konu ise MXene/organik boya süperkapasitör uygulama sonuçlarını değerlendirip yorumlayarak farklı enerji uygulamaları alanlarında kullanımını ve etkisini araştırmaktır.