Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Eyüp Aygar Fen Lisesi ile Protokol--

17 Ocak 2022 Pazartesi - Görüntülenme: 3040

Eyüp Aygar Fen Lisesi Müdürü İmran BAĞDEMİR ve Müdür Başyardımcısı Ahmet ACEKSE, Rektörümüz Prof.Dr.Orhan AYDIN’ı ziyaret etti.
Tarsus Üniversitesi ile Eyüp Aygar Fen Lisesi Müdürlüğü arasında eğitim ve araştırma geliştirme faaliyetlerini kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol, Eyüp Aygar Fen Lisesinde eğitim ve öğretim gören öğrencilerin, eğitim faaliyetlerini yürüten öğretmen, idareci ve diğer personelin Tarsus Üniversitesi ile sosyal etkinlik, bilimsel çalışma, araştırma ve projelerde iş birliği yapılmasını, gerekli durumlarda akademik destek sağlanmasını ve verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetlerini kapsamaktadır.

--