Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan’ın Üniversitemizi Ziyareti--

20 Haziran 2019 Perşembe - Görüntülenme: 5854

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın’ı ziyaret etti.Tarsus’ta üniversite kurulmasından duyduğu memnuniyeti paylaşan Başkan Bozdoğan, Üniversitenin iyi seviyelere gelmesi noktasında atılacak her adıma destek vereceklerini, eğitim kenti bir Tarsus için üniversite yönetimi ve öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda hizmet üreteceklerini ifade etti.

Rektör Aydın, üniversitenin mevcut durumu, kampüs yer seçimi, üniversite gelişim planı, akademik ve idari yapı ve eğitim-öğretimin devam ettiği ve yeni açılması düşünülen önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları, araştırma alanları ve benzeri konular hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, dünyanın en eski ve en güzel kentlerinden biri olan Tarsus’un gelişmesinde üniversitenin değiştirme ve dönüştürme potansiyelinin önemli olduğunu ifade eden Rektör Aydın, Tarsus Üniversitesi’nin yakın gelecekte oluşturacağı kapasite ve gerçekleştireceği eğitim-öğretim, araştırma ve topluma hizmet faaliyetleri ile Tarsus’un sosyo-ekonomik ve kültürel gelişimine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Aydın, Başkan Bozdoğan’a teşekkür etti.

--