Dr. Öğr. Üyesi Elifcan Dursun Özgüven’e Doktora Sonrası Yurtdışı Araştırma Bursu--

05 Ağustos 2021 Perşembe - Görüntülenme: 2091

Proje Başlığı:  Asya Ülkelerinde Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi, 2021-2022.

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Elifcan DURSUN OZGUVEN, Meslek Yüksekokulu, Dış Ticaret Bölümü

Kurum :  National University of Singapore, Singapore, 12 ay

Günümüzde artan sağlık hizmetleri, hastaların ve hastane personelinin hastane ve ilgili birimlere ulaşım problemini beraberinde getirmektedir. Proje kapsamında, Singapur’da 24 farklı merkez ile hizmet veren bir bakım evi zincirinde personel ve müşterilerin ulaştırılması   ve hizmet bitiminde evlerine gönderilmesine  odaklanılmaktadır. Bir zaman ve araç kapasite kısıtlı rotalama problemi örneği olan çalışma ile bakim evine, her bir araç  ve müşteriye ait optimum rota, rota içerisinde  müşteri   sıralaması, ulaştırma talebine göre en uygun kaynak atanması sağlanmaktadır. Böylece, her bir aracın ulaştırma seferi boyunca minimum mesafeyi kat etmesi, minimum süre ile merkezlere ulaşması, her bir sefer boyunca minimum sayıda araçtan yararlanılması, maksimum araç  doluluğu amaçlanmaktadır.