Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı 2022 (DABKAF’22) : YETENEK HER YERDE--

16 Mart 2022 Çarşamba - Görüntülenme: 2424

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda hayata geçirilen “Yetenek Her Yerde” projesi kapsamında; tüm gençlere üniversite isimlerinden bağımsız olarak birer yetenek olduklarının hissettirilmesi, iş ve staj imkânlarına erişimde fırsat eşitliğinin sağlanması ve üniversiteli gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin artırılması amacıyla Bölgesel Kariyer Fuarları düzenlenmektedir1.

2019’da 8 bölgede düzenlenen; 2020 yılında COVID-19 salgını nedeniyle 4 bölgede gerçekleştirildikten sonra ara verilmek zorunda kalınan Fuarlar 2022 yılında 11 bölgede ve ek olarak ilk kez Ankara’da düzenlenecek şekilde organize edilmiştir. Bu yıl düzenlenen fuarlar 11 ev sahibi üniversitede toplamda 151 üniversitenin iş birliğiyle; meslek odaları, kamu ve özel sektör kurum/kuruluşları ve KOBİ’lerin katılımıyla gerçekleştirilmektedir1.

Bu kapsamda, 14-15 Mart 2022 tarihlerinde Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Doğu Akdeniz Bölgesel Kariyer Fuarı (DABKAF’22) gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimizin geleceğe güçlü bir adım atabilme adına kendilerini bekleyen fırsat ve kariyerleri ile ilgili staj ve iş olanaklarını keşfettiği, birçok kurum/kuruluşu yakından tanıma fırsatı bulduğu, kamu ve özel sektörden işverenlerle buluştuğu Fuar kapsamında; ayrıca, panel, atölye, iş/staj mülakat simülasyonları, eğitim ve benzeri birçok etkinlik gerçekleştirilmiştir.

Bu vesile ile Cumhurbaşkanlığımız İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen ve Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen DABKAF’22’de emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

 

Tarsus Üniversitesi

Kariyer ve Mezun Ofisi

 

Kaynakça

1T.C. CBİKO (21.2.2022), Haberler, https://www.cbiko.gov.tr/haberler/yetenek-her-yerde-bolgesel-kariyer-fuarlari-basliyor

--