Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Arş. Gör. Fatih AKYAR'a Horizon 2020 Projesi Kapsamında Yurtdışı Araştırma Bursu--

29 Mart 2022 Salı - Görüntülenme: 2796

Arş. Gör. Fatih AKYAR, Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

Proje Başlığı: HAC4CG- Heritage, Art, Creation for Climate change. Living the city: catalyzing spaces for learning, creation and action towards climate change, Universidade Católica Portuguesa - Porto, Portekiz, 12 Ay

The Global Risks Report 2022 raporunda önümüzdeki 5 ve 10 yıllık dönemde sosyal ve çevresel risklerin, en endişe verici riskler olduğu belirtilmiştir. Raporda “iklim hareketinin başarılamaması”, “zorlu iklim koşulları” ve “bio-çeşitlilik kaybı” en çok zarar oluşturabilecek en ciddi 3 risk faktörünü oluşturmaktadır. HAC4CG projesi, iklim değişikliği problemini, Porto şehri durum çalışması altında incelemektedir. Proje, 3 ana çalışma alanı altında birçok alt çalışma alanı içermektedir. Araştırmacımız bu projenin alt çalışma alanlarından biri olan, “yerel yönetimlerin Sustainable Development Objective (SDG) 13 hedeflerine yönelik performansının sayısal analiz yöntemleri ile değerlendirilmesi” iş paketinde görev alacaktır. Bu iş paketi kapsamında Avrupa şehirleri ile Porto kentinin iklim değişikliği göstergeleri karşılaştıracak, başarılı Avrupa şehirlerindeki iyi uygulamaların Porto şehrine uygulanması için politika önerileri hazırlanacaktır. Alt iş paketi ile ilgili ayrıntılı bilgiye link aracılığı ile erişilebilir.

https://euraxess.ec.europa.eu/jobs/677538

--