Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğrenci Topluluğundan 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü--

02 Nisan 2022 Cumartesi - Görüntülenme: 3407

Birleşmiş Milletler ’in (BM) otizmin hızlı artışı karşısında kamuoyunun dikkatini çekmek için deklare ettiği 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, Tarsus Üniversitesi’nde ‘Otizme Mavi Işık Yak’ farkındalık çalışması gerçekleştirildi.

Tarsus Üniversitesi Çocuk Gelişimi Öğrenci Topluluğu ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ kapsamında, bu özel güne dair gerçekleştirdikleri kısa bir toplantının ardından kampüs bahçesinde bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdiler. Topluluk üyeleri ve ilgili öğrenciler birlikte “mavi” giyinerek günün anlam ve önemine dikkat çektiler.

Otizm doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen, her geçen yıl tüm dünyada görülme sıklığı artan bir gelişimsel farklılıktır. Otizm tanısı 1985 yılında her 2.500 çocuktan 1’ine konulurken, bugün doğan her 59 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Oldukça geniş bir yelpazede seyreden otizm ile ilgili her bireyin gelişimsel sürecinin bir diğer bireyden oldukça farklı olduğu bilinmektedir.

--