Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Yurtdışı Doktora Sırası Araştırma--

13 Mayıs 2022 Cuma - Görüntülenme: 2143

Yurtdışı Doktora Sırası Araştırma

Arş. Gör. Özge ÇEKİRGE, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü

Araştırma Yapılan Kurum: Radboud Üniversitesi - Donders Beyin, Kognisyon ve Davranış Araştırma Enstitüsü - Nijmegen, Hollanda, 8 Ay

Araştırma Alanı:

  • Uyku sırasında sistem konsolidasyonu
  • Prefrontal kortekste plastisite
  • Önceki bilgilerin bellek konsolidasyonu üzerindeki etkileri
  • Hipokampal konsolidasyon için özgünlük
  • Otizm ve depresyon modellerinde semantik bellekteki değişiklikler

Laboratuvarda, uykunun bellek işlemeyi nasıl etkilediği ve önceki bilgiler (şemalar), özgünlük, plastisite ve hastalık gibi faktörlerin bu işlemeyi nasıl etkileyebileceği araştırılmaktadır. Bu amaca ulaşmak için fareler, sıçanlar ve insanlar üzerinde deneyler yürütülmektedir. Kemirgenlerde farmakoloji, LFP, erken gen analizi ve viral yöntemler gibi çeşitli moleküler, elektrofizyolojik ve davranışsal yaklaşımlar uygulanmaktadır. Ayrıca, kemirgenlerdeki daha karmaşık, semantik anıları araştırmak için yeni davranışsal görevler geliştirmek üzerine projeler (Object Space Task, HexMaze) sürdürülmektedir.

 

 

--