Dr Öğretim Üyesi Serhat OBUZ’a TÜBİTAK 1001 Proje Desteği--

05 Ağustos 2022 Cuma - Görüntülenme: 2738

Proje Başlığı: Akıllı  Şebekelerin Geçici Kararlılığı ve Dayanıklılığı için Dağıtık Kontrol Çerçevesi

Proje Yürütücüsü: Dr. Öğretim Üyesi Serhat OBUZ, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Proje Süresi: 30 Ay

" Akıllı  Şebekelerin Geçici Kararlılığı ve Dayanıklılığı için Dağıtık Kontrol Çerçevesi" adlı projede akıllı elektrik şebekelerin hizmet engelleme ve sahte veri enjeksiyonu gibi siber saldırılara eş zamanlı olarak maruz kalınması durumlarında, tüm sistemin geçici hal kararlığını garantileyen Lyapunov Kararlılık analizi tabanlı, parametrik belirsizliklere ve bozucu etkilere karşı dayanıklı özgün dağıtık bir kontrol çerçevesi tasarımı geliştirilmesi hedeflenmektedir.