Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Sürdürülebilir Verimlilik Günleri Semineri--

19 Ekim 2022 Çarşamba - Görüntülenme: 799

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Tarsus Üniversitesi ve Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) işbirliğinde “Sürdürülebilir Verimlilik Günleri” programı Mersin’de düzenlendi. 
Programa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Doğmuş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite temsilcileri ile iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.
Program açılışında, MERYAD ve yürüttüğü faaliyetler ile ilgili bilgiler veren Başkan Doğmuş, Tarsus Üniversitesi ile ortak projeler  yürüttüklerini ve iş birliği içerisinde olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. 
Rektör Aydın, Üniversite olarak değişen teknolojileri ve ihtiyaçları iyi analiz ederek hareket ettiklerini ve bu doğrultuda sürekli iyileştirme ve yenilik odaklı bir gelişim içinde olduklarını vurguladı. Aydın konuşmasında; “Değişen teknoloji, çeşitlenerek artan ihtiyaçlar, artan pazar talebi ve bunun beraberinde getirdiği rekabet; zaman, insan kaynağı ve maliyetlerin doğru bir şekilde yönetilmesini gerektirmektedir. Yalın üretim ve verimlilik gibi kavramların içselleştirilmesi bu anlamda önemlidir. Bu da, kamu, özel sektör ve üniversitenin her zaman iyi etkileşim içerisinde olmasını gerektirmektedir” sözlerine yer verdi.  Tarsus Üniversitesi’nin bölgedeki tüm dinamiklerle yakın işbirliği içerisinde olacağı ortamların artarak devam edeceğine olan inancını ve bu tür etkinlikler içerisinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Seminer kapsamında Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Hatice İğde, davetlilerle proje içeriği hakkında bilgiler paylaşırken, Tarsus Üniversitesi Proje Ofisinden Öğr. Gör. Adem Erik, “Sürdürülebilir Verimlilik Günleri” projesinin çalışma başlıklarına yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

 

--