Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi ile Türk Kızılay Arasında İş Birliği Protokolü--

04 Kasım 2022 Cuma - Görüntülenme: 1519

Tarsus Üniversitesi ile Türk Kızılay Derneği arasında, toplumda kan bağışı konusunda farkındalığın artırılması ve düzenli kan bağışının önemine dikkat çekilmesi başlıklarını içeren iş birliği protokolü imzalandı. Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve Türk Kızılay Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tunçhan Demir tarafından imzalanan protokol ile genç nüfusun gönüllü, sürekli ve bilinçli kan bağışçısı olmalarını sağlamak, kan bağışı davranışının gelecek nesillere aktarılabilmesi ve ülkemiz kan ihtiyacının karşılanmasına destek olunması amaçlanmaktadır. 
İmzalanan protokolle birlikte Tarsus Üniversitesi, kan bağışı ve hayat kurtarmanın değerini hatırlatan ve ülkemizde Kızılay tarafından “Hedef 25” adı ile yürütülmekte olan projenin bir parçası oldu. İş birliği protokolünün imzalandığı etkinlik, üniversite bahçesinde gönüllü kan bağışı standının kurulması ve Konferans Salonu’nda personel ve öğrencilere yönelik bilgilendirme seminerinin düzenlenmesi ile devam etti. Seminerde bir sunum yapan Mersin Kızılay Kan Merkezi’nden Uzman Yıldız Karacaoğlu, konuşmasında kan bağışının hayati önemine değindi ve 29 Ekim - 4 Kasım Kızılay haftasında kurum olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

 

--