TÜBİTAK 2219 Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu--

10 Mart 2023 Cuma - Görüntülenme: 1043

Proje Başlığı: Sürdürülebilir Gıda Tedarik Zinciri Hattında Döngüsel Ekonomi Modeli Geliştirilmesi ve Blockchain Teknolojisi İlişkisi
Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Emel YONTAR
Endüstri Mühendisliği
Araştırma Yapılacak Kurum: Massachusetts Institute of Technology (MIT), Amerika Birleşik Devletleri
Proje Süresi: 12 Ay

Doğrusal ekonominin karşıtı olarak ortaya çıkan döngüsel ekonomi kavramı son yıllarda artarak literatürde ilgi odağı haline gelmiştir. Sürdürülebilirliğin yaşamın her alanında olma gerekliliği gıda sektöründe de yerini almış ve tedarik zinciri yönetimi ile ilişkilendirilince ekonomik, sosyal ve çevresel yönde hedeflere ulaşmak için başvurulması gereken en önemli çalışmalardan biri olmuştur. Bu doğrultuda bu çalışmanın temel amacı, gıda tedarik zinciri yönetimi içerisinde yer alan aşamalardan biri olan toptan market için gıda kaybı ve israfının önüne geçecek döngüsel bir ekonomi modeli geliştirmek ve blockchain teknolojisi ile ilişkisini tanımlamaktır.