TÜBİTAK 2219 Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu--

13 Mart 2023 Pazartesi - Görüntülenme: 931

Proje Başlığı: Optimal Kentsel Lojistik Uygulamaları için Modelleme Yaklaşımları
Proje Yürütücüsü: Dr. Öğr. Üyesi Onur DERSE
 Endüstri Mühendisliği Bölümü
Araştırma Yapılacak Kurum:  Eindhoven University of Technology, Hollanda
Proje Süresi: 12 Ay

Kentsel Lojistik uygulamaları günümüzde çok fazla araştırma alanı bulmaya başlamıştır. Kentsel Lojistik; şehirlerin ekonomik, çevresel ve sosyal gelişimini desteklerken toplam taşıma maliyetlerini azaltmak, kentsel alanlardaki yük ve yolcu taşıyıcılığı ile ilgili problemleri azaltmak, trafik sıkışıklığını ve çevre sorunlarını azaltmak ve sürdürülebilirliği sağlamak gibi hedefleri barındırır. Bu çalışmada Kentsel Lojistik kapsamında “Çok Aşamalı/Kademeli Ağlar”, “Yük ve Yolcu Taşımacılığı Entegrasyonu” ve “Sürdürülebilirlik” konuları ele alınmaktadır.