Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi ve Ibn Zohr Üniversitesi Arasında Akademik İş Birliği Görüşmesi Gerçekleşti--

01 Haziran 2023 Perşembe - Görüntülenme: 693

Ibn Zohr Üniversitesi (Fas) Laayoune Teknoloji Yüksek Okulu öğretim üyelerinden Dr. Limame Barbouchi akademik temaslarda bulunmak üzere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın’ı ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Tarsus Üniversitesi ve Ibn Zohr Üniversitesi arasında imzalanacak olan akademik iş birliği protokolü üzerine bir görüşme gerçekleştirildi. Tarsus Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Aydın Halisoğlu ve Doç. Dr. Tuğba Yolcu’nun yer aldığı görüşmede iki kurum arasında gerçekleştirilecek iş birliği başlıkları ele alındı.


Tarsus Üniversitesi ve İbn Zohr Üniversitesi Rektörleri tarafından imzalanacak protokolle; akademisyenler açısından ders verme ve araştırma konularında akademik değişim hareketliliği, öğrenciler açısından ders alma ve araştırma etkinlikleri kapsamında değişim hareketliliği,  ortak programların ve ortak araştırmaların geliştirilmesi hususunda akademik desteğin sağlanması hedefleniyor. 


Ibn Zohr Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Barbouchi ziyareti kapsamında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nce düzenlenen, sürdürülebilir kalkınma hedefleri kapsamında eğitimin dijitalleşmesi konusunun ele alındığı söyleşiye konuk oldu. Etkinliğin akabinde Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ve Yabancı Diller Bölümü akademisyenleri ile bir araya gelinerek, ortak akademik çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

 

--