Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

“Roman Kültür ve Sanat Evi” Projesi İçin İmzalar Atıldı--

19 Haziran 2023 Pazartesi - Görüntülenme: 955

Tarsus Üniversitesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu (AKROMFED)’nun proje ortağı olarak yer aldıkları ve Avrupa Birliği'nin “İKSV Ortaklaşa Hibe Programı” kapsamında başvuru sürecinde olan “Roman Kültür ve Sanat Evi” projesi için ilk imzalar atıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın ve AKROMFED Başkanı Ali Daylam tarafından imzalanan proje ile Romanlara ait kültürel mirasın gelecek kuşaklara aktarılması ve değerlerinin yaşatılması hedeflenmektedir. 
Mersin Valiliği, Tarsus Üniversitesi, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Mersin Yenişehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürütecekleri proje ile Roman olan ve olmayan bireylerin birlikte düşünüp üretebileceği, sanatsal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilebileceği bir kültür evinin kurulması amaçlanmaktadır. Kurulacak Roman Kültür ve Sanat Evi ile Roman kültürüne, tarihine ve değerlerine karşı toplumda farkındalık yaratılması, bu sayede ortak bir bilinç oluşturularak Mersin kent kimliğine katkı sunulması hedeflenmektedir.

--