Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

“IFSCOM-E 2023 - 9th International IFS Contemporary Mathematics and Engineering” Konferansı Prof. Dr. İbrahim Dinçer’in Konuşmasıyla Başladı--

11 Temmuz 2023 Salı - Görüntülenme: 772

Alanında dünyanın önde gelen bilim insanları arasında gösterilen ve konferansın davetli konuşmacıları arasında yer alan Prof. Dr. İbrahim Dinçer; “The Role of Engineering and Applied Sciences in Developing Innovative Energy Solution” başlığıyla; enerjinin geleceği ve yeni enerji kaynaklarının etkin kullanımı konularında bir sunum gerçekleştirdi. Dinçer konuşmasında; temiz enerjinin gelecek nesiller için önemi, hidrojenin enerjisi ve eğitimin çevresel sürdürülebilirlik üzerindeki etkisi gibi konuları ele aldı. Çevrim içi olarak da yayımlanan Prof. Dr. Dinçer’in konuşmasına; ülkemizden ve dünyanın saygın üniversitelerinden akademisyenler, enerji ve mühendislik alanında yer alan sektör temsilcileri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Prof. Dr. İbrahim Dinçer; Ontario Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi, Tarsus Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asli Üyesi ve Hidrojen Teknolojileri Derneği Başkanı olarak görev yapmaktadır. Prof. Dr. İbrahim Dinçer ayrıca çok sayıda ulusal ve uluslararası saygın bilimsel dergide editörlük görevini yürütmektedir.

 

--