Üniversitemizde Sürdürülebilir Çevre ve Atık Yönetimi Eğitimi Düzenlendi--

20 Temmuz 2023 Perşembe - Görüntülenme: 806

Üniversitemiz’de 12-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenen, proje yürütücülüğünü Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Yasin Özay’ın yaptığı “TÜBİTAK 2237-A Sürdürülebilir Çevre ve Atık Yönetimi” eğitimi başarılı bir şekilde tamamlandı. Başvurular arasından kriterlere uygun olarak seçilen 30 katılımcı, iki gün boyunca çevre mühendislerinden oluşan deneyimli bir eğitmen kadrosu tarafından sunulan çevresel sürdürülebilirlik ve birçok atık türüne ait detaylı yönetim süreçlerini içeren teorik eğitime katıldı. Eğitim kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı'na bağlı Katı Atık Entegre Yönetim Tesisi'ne ziyaret gerçekleştirilirken, katılımcılar atıkların yönetimi, mekanik ayırma, düzenli depolama ve metan gazından elektrik üretimi hakkında detaylı bilgi aldılar. Sürdürülebilir Çevre ve Atık Yönetimi Eğitimi’nin ikinci bölümünde Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı Karaduvar Atık Su Arıtma Tesisi ziyaret edildi. Ziyarette tesis yetkilileri katılımcılara arıtma teknolojileri ve arıtma çamurlarından elde edilen biyogaz ile elektrik enerjisi üretim teknolojileri hakkında bilgiler aktardı. Üniversitemiz OSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda üç gün boyunca süren teorik eğitimlerin yanı sıra düzenlenen saha gezileri ile katılımcıların çevre ve atık yönetimi konularında farkındalık düzeyinin artırılması ve gelecekte çevre dostu uygulamalar için teşvik edilmeleri hedeflendi.