Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Kamu Denetçiliği Kurumu ve Hak Arama Özgürlüğü Konferansı--

16 Aralık 2019 Pazartesi - Görüntülenme: 6728

Üniversitemiz Ombudsman Öğrenci Topluluğu tarafından Kamu Denetçisi Hüseyin YÜRÜK’ün katılımı ile 16 Aralık 2019 tarihinde “Kamu Denetçiliği Kurumu ve Hak Arama Özgürlüğü” konulu bir konferans düzenlendi. Üniversitemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Kamu Denetçiliği Kurumunun tanıtım videosunun izlenmesinden sonra Kamu Denetçisi Hüseyin YÜRÜK tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarının işleyişi ile ilgili şikâyet üzerine, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmakla görevlendirilen Kamu Denetçiliği Kurumunun kuruluşu ile süreç içerisindeki kararları hakkında personel ve öğrencilerimize bilgi verildi.

Konferans sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan AYDIN tarafından Kamu Denetçisi Hüseyin YÜRÜK ve Kamu Denetçiliği Kurumu Baş Denetçi Danışmanı Dr. Oğuzhan ERDOĞAN’a plâket takdim edildi.

--