Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Üniversitemizde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni Düzenlendi--

10 Kasım 2023 Cuma - Görüntülenme: 718

Bu sene yüzüncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü münasebetiyle 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni düzenlendi. 
Anma töreni, 09.05’te tüm yurtta olduğu gibi Üniversitemizde de Atatürk’e Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından konferans salonunda Atatürk’ün sevdiği şarkılar dinletisi, Atatürk’ün görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi ile Üniversitemiz öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Çiğdem Duman Süner’in  “Cumhuriyet, Barış ve Atatürk” isimli sunumu ile devam etti.  
Cumhuriyet’in toplumumuz için ifade ettiği anlama değinerek ve kendi yaşantısından örnekler vererek konuşmasına başlayan Süner sunumunda;  “Cumhuriyet, bugün bu kürsüde bir kadın olarak, bir köylü çocuğu olarak yer alabilmemdir. Cumhuriyet; medeniyetin değerlerini, fırsat eşitliğini tüm topluma sunmak, sosyal devlet anlayışı içerisinde huzur, refah ve adalet demektir. Cumhur halk, Cumhuriyet ise bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” sözlerine yer verdi. Süner konuşmasında, Atatürk’ün en büyük mirasım dediği Cumhuriyet’in erdemlerini katılımcılara aktardı.
Süner; Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh”  ve “Savaş vatanını savunmak haricinde bir cinayettir” sözlerinin değerinin bir kez daha kıymetinin hatırlandığı bu günlerde Gazze’de yaşanan kadın ve çocuk ölümlerine değindi. Atatürk’ün emperyalist güçlere karşı cesur duruşunun tüm dünyada mazlum milletlerce örnek alındığını, buna karşın barış ile özdeşleşen büyük devlet adamlığının ise bugün tüm dünyaca takdir edildiğini katılımcılarla paylaştı.

--