Tarsus Üniversitesinden TÜBİTAK Projesi Yazma Eğitimi --

22 Kasım 2023 Çarşamba - Görüntülenme: 641

Üniversitemizde, TÜBİTAK projesi hazırlamak isteyen akademisyenler için “Fen ve Mühendislik Alanlarına Yönelik TÜBİTAK-2218 Yurt İçi Doktora Sonrası Araştırma Projesi Yazma Eğitimi” düzenlendi. Eğitimde Üniversitemiz akademik personelinin yanı sıra farklı kurumlardan gelen akademisyenler de yer aldı. Mersin Tarsus OSB Teknik Bilimler MYO’da düzenlenen eğitimle proje yazımındaki temel kavramlar,  proje çıktılarının değerlendirilmesi, araştırma sonuçlarının yayına dönüştürülmesi gibi konular ele alındı. Eğitimde; bir projenin hazırlanma sürecinde çalışmanın konu, kapsam ve literatür araştırmasının yapılması, özgün değer, yaygın etkinin belirlenmesi, projenin kısıtları, iş-zaman çizelgesinin oluşturulması, iş paketleri-süresi ve iş paketlerinde görev paylaşımı, başarı kriterlerinin belirlenmesi gibi çeşitli başlıklarda katılımcılara bilgiler verildi.