Tarsus Üniversitesinden Biyomekanik Alanında Yeni Ürün Patenti--

19 Ocak 2024 Cuma - Görüntülenme: 600

Günümüz sağlık teknolojilerinde kullanılan plak veya protez gibi yapay bileşenler, kemik dokuların fonksiyonlarını taklit edebilmek veya hasarlı bölgelerin tedavilerine destek amacıyla kullanılmaktadır. Kullanılan plak ve protezlerin çalışma prensipleri içerisinde yer alan çeşitli boyutlardaki vidalar tekrarlı yükler altında zamanla hasara uğrayabilmekte ve hastaların tedavi süreçlerini olumsuz etkileyebilmektedir. Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Köse ve Karadeniz Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Hasan Sofuoğlu’nun yürüttüğü çalışma sonrası ortaya çıkan “Pimli-Vidalı Hibrit Protez/Plak Ünitesi” ile hasta konforunun ve tedavi başarı oranlarının artırılması hedeflenmektedir. Çalışmaya konu olan ürün patentlenerek sağlık sektöründe ulusal ve uluslararası alanda ülkemize katma değer sağlayacak yüksek teknoloji düzeyinde yeni bir ürün olarak tescillenmiştir.