Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Tarsus Üniversitesi Paydaşlığında Güney Kariyer Fuarı Düzenlendi --

26 Şubat 2024 Pazartesi - Görüntülenme: 188

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda yürütülen, Tarsus Üniversitesi ile birlikte 12 üniversitenin paydaş olarak yer aldığı Güney Kariyer Fuarı (GÜNKAF), Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya’da düzenlendi.
Akdeniz Bölgesinin en kapsamlı kariyer fuarı olan Güney Kariyer Fuarı’nın Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay,  organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Tarsus Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deran ile birlikte paydaş üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları, protokol davetlileri, kurum ve firma temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay konuşmasında bölgesel kariyer fuarlarının önemini vurguladı ve “Temel prensibimiz fırsat eşitliği. Ülkenin neresinde olursa olsun hangi üniversitesinde okursa okusun herkes devletin sunduğu imkânlardan fırsat eşitliği çerçevesinde yararlanıyor. Bu fırsatları sunduğumuz, hızla dönüşen bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bunun en güzel görüntülerinden birisini bugün Antalya’da yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Tarsus Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesinin yanı sıra Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Antalya Belek Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Alanya Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Toros Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen fuarda; mülakatlar, söyleşiler, eğitimler, seminerler ve çeşitli atölye çalışmaları düzenlendi

--