Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Gümrük Müşavirliğinin Dış Ticaretteki Rolü ve Önemi Üzerine Panel Düzenlendi--

04 Nisan 2024 Perşembe - Görüntülenme: 397

Tarsus Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Gümrük İşletme Bölümü, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü tarafından düzenlenen “A’dan Z’ye Gümrük Müşavirliği: Dış Ticaretteki Rolü ve Önemi” başlıklı panelin moderatörlüğünü Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Sami Süygün gerçekleştirdi. Üniversitemiz Konferans Salonunda düzenlenen panelin açış konuşmalarını, Gümrük İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zeynep Hatunoğlu, Doç. Dr. Sami Süygün, Gümrük Müşavirliği Meslek Komite Başkanı Serhan Koylan ve Mersin Gümrük Müşavirliği Dernek Başkanı Cebrail Orman gerçekleştirdi.


Panelin açış konuşmalarının ardından söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi ve panelin önemiyle ilgili görüş ve düşüncelerini ifade etti. Rektör Aydın konuşmasında; bölgenin, sanayi üretimiyle ve dış ticaretteki rolüyle Türkiye’ye sağladığı katma değere vurgu yaptı, bu anlamda Üniversitenin bünyesindeki bölümlerin ve yetiştirdiği nitelikli iş gücünün önemine dikkat çekti.


Panel; açış konuşmalarının ardından gümrük müşavirleri Ayla Harp, Zeki Şan, Osman Uysal, Hediye Adalı’nın sektör ve kariyer yol haritası hakkında verdikleri değerli bilgiler ile devam etti. Panelde ayrıca öğrencilere yönelik düzenlenen çekiliş ile 3 öğrenciye gümrük müşavirlik şirketlerinde staj imkânı verildi. Panelistlerin sunumları ve dinleyicilerin sunumlara dâhil olmaları ile devam eden etkinlik, panelistlere sunulan teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.

--