Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

IEEE Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU) Kurultayı Tarsus Üniversitesi Ev Sahipliğinde Düzenleniyor--

09 Mayıs 2024 Perşembe - Görüntülenme: 335

 

Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU) Kurultayı, işaret işleme ile iletişim alanlarında çalışan gerek uluslararası bilim camiasının gerekse Türkiye’deki üniversitelerin akademi mensuplarının ve endüstriden araştırmacıların bir araya gelerek araştırma sonuçlarını birbirleriyle paylaştığı, ülkemizdeki en kapsamlı bilimsel etkinliklerden biridir. Benzer konularda çalışan araştırmacıların bilgi paylaşımını en üst düzeyde gerçekleştirmelerine olanak sağlayan özel oturumlar, paneller ve eğitim seminerleri ile kurultay, en prestijli bilimsel organizasyonlar arasında yer almaktadır. 


Tarsus Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl 32’ncisi düzenlenecek olan IEEE SİU Kurultayı’na 569 bildiri gönderildi ve Bilim Kurulunun titiz çalışmaları sonucunda 335 bildiri sözlü sunuma, 32 bildiri de poster sunumuna kabul edildi. Tarsus Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde 15-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan SİU Kurultayı’nda sunumların yanı sıra her gün birbirinden önemli, alanında uzman araştırmacılar tarafından düzenlenen oturumlar, özel oturumlar, paneller ve eğitim seminerleri yer alıyor. Kurultay’da ayrıca, 32. IEEE SİU Haberleşme Topluluğu En İyi Bildiri Ödülleri, 32. IEEE SİU Sinyal İşleme Topluluğu En İyi Bildiri Ödülleri, Alper Atalay Ödülleri, En iyi Sözlü-Görsel (poster) Sunumu Ödülleri, En İyi Uygulama Projesi Ödülleri (uygulama sergisine katılan çalışmalar arasından) ve Genç Araştırmacı Ödülleri (Yeni Uygulama: bildiri ile katılarak ilk üçe giren Lisans 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine) olmak üzere 6 farklı kategoride toplam 18 adet ödül verilecektir.


Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SİU) Kurultayı’nın resmi web sitesi https://siu2024.tarsus.edu.tr/kurultay-programi/ adresinde Kurultay’ın detaylı program takvimi yer almaktadır

--