Tarsus Üniversitesi Gıda Teknolojisi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Gülden Gökşen’in Avrupa Birliği’nin Horizon Europe Programı tarafından eş-fonlanan European Partnership on Sustainable Future of Food Systems (FutureFoods Partnership) kapsamında desteklenen “Knowledge HUB for SPEEDY characterisation, optimisation and scale-up of FERMented, plant-based new foods improving resilience of European Food Systems (SPEEDYFERMHUB)” başlıklı uluslararası araştırma projesi fon desteği almaya hak kazanmıştır.
Proje Ortakları: İtalya (Koordinatör), Türkiye, İspanya, Portekiz, Finlandiya, Fransa, Danimarka, Arjantin
Proje özeti: Proje, Avrupa gıda sistemlerinin dayanıklılığını artırmak amacıyla bitki bazlı fermente yeni gıdaların karakterizasyonu, optimizasyonu ve üretilmesi üzerine odaklanmaktadır. Gıda mikrobiyolojisi, gıda bilimi ve teknolojisi, analitik kimya, duyusal analiz, tüketici davranışları ve yapay zekâ alanlarında uzman bilim insanlarını bir araya getirerek, yeni nesil sürdürülebilir gıdaların geliştirilmesinde disiplinler arası bir yaklaşım sunmaktadır.
--