Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

Mersin ESOB ile İş Birliği Protokolü İmzalandı--

12 Şubat 2021 Cuma - Görüntülenme: 4079

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) ile Tarsus Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer ile Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın tarafından imza altına alındı.

Söz konusu protokolle üniversite, sanayi ve ticaret iş birliğinin sağlanması, kent ekonomisi ve gelişiminin planlanması, kurumsal kapasitenin arttırılarak, sosyal ekonomik gelişmelerin takip edilmesi, üniversite öğrencilerinin çalışma hayatına kazandırılması ve ESOB’a bağlı odalar ve üyelere yönelik, eğitim, proje, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi ile mesleki eğitimlerin planlanması amaçlanıyor.

Başkan Dinçer, “İmzaladığımız protokol ile Birliğimize bağlı mesleki odalarımıza ve üyelerine yönelik eğitim, proje, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesi, uygulamalı mesleki eğitimlerin planlanması ve geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu protokolün imzalanmasıyla Tarsus Üniversitesi kapılarını esnafımıza açmıştır. İş birliği protokolü esnaf sanatkarlarımıza ve kentimize hayırlı uğurlu olsun” sözleriyle imzalanan protokol hakkında bilgi verdi ve önemine dikkat çekti. 

Bölgenin önemli dinamiklerinden biri olan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile yakın iş birliği içerisinde olmalarından duyduğu memnuniyeti paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Aydın, istihdam ve kalkınma açısından KOBİ’lerin önemine dikkat çekti. Bu protokol kapsamında karşılıklı faydaya dayanan birçok faaliyet planladıklarını, bu faaliyetlerle hem uygulamalı eğitimler açısından önemli bir alan ve potansiyel oluşturmayı ve teknolojide yaşanan değişim ve çeşitlenerek artan beklentilere uyum sağlayabilmek ve yenilenebilmek adına bölgedeki esnaf ve sanatkarların ihtiyaç duyabilecekleri bilgiyi sağlayarak rekabet güçlerinin artmasına katkıda bulunmayı hedeflediklerini belirten Aydın, iş birliği için herkese kapılarının açık olduğunu yineledi ve protokolün hayırlı olmasını temennilerini paylaştı.

--