Tarsus Üniversitesi’nin temelleri 1992 yılında Mersin Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan Tarsus Meslek Yüksekokulu ile atılmıştır. 2001 yılında Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi, 2005 yılında Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu kurulmasıyla eğitim faaliyetlerini genişletmiştir.Bugün itibari ile 4 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul ve 2 meslek yüksekokulu ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

Tarsus Üniversitesi

No content

Assoc. Prof. Dr. Gülden Gökşen Receives Project Support Under the TÜBİTAK Horizon Europe Programme FutureFoods Partnership

17 Kasım 2025 Pazartesi - Görüntülenme: 190

Associate Professor Dr Gülden Gökşen, a faculty member of the Department of Food Technology at Tarsus University, is part of the European Partnership on Sustainable Future of Food Systems (FutureFoods Partnership).
Project Partners: Italy (Coordinator), Turkey, Spain, Portugal, Finland, France, Denmark, Argentina 
Project summary: The project focuses on the characterisation, optimisation and production of plant-based fermented new foods to increase the resilience of European food systems. It brings together experts in food microbiology, food science and technology, analytical chemistry, sensory analysis, consumer behaviour and artificial intelligence, offering an interdisciplinary approach to the development of a new generation of sustainable foods.